Ježíšek pro Klokánek (ŽP)

Čas vánoční je často spojován s konáním dobrých skutků. V naší škole jsme se rozhodli, že prohloubíme spolupráci s Fondem ohrožených dětí Klokánek a zahrajeme si na Ježíšky.

Nejprve byli žáci naší školy seznámeni s tím, co to Klokánek vůbec je, pro koho je určen a jak se vůbec může stát, že se některé děti do Klokánku dostanou. O to větší pro ně byla motivace se do této dobrovolné akce zapojit.

Od každého z dětí z Klokánku jsme obdrželi dopis pro Ježíška, ve kterém uvedli, jaký dárek si představují. Pro žáky bylo velké překvapení, že se jedná o velmi skromná přání. Kupodivu mobil, drahé oblečení nebo elektronika nefigurovala ani v jednom z nich. Každá třída obdržela jedno přání a žáci ve třídách se na splnění tohoto přání spojili a připravili jej.

Všechny dárky se pak odvezly dětem do Klokánku, kde dětem udělaly ohromnou radost.

Sdílíme poděkování z Klokánku:

Milý Ježíšku,

rádi bychom Ti poděkovali za splnění našich přání. Dárečky jsi nám přinesl pod vánoční stromeček a bylo to pro nás velké překvapení.

Až přijde jaro a budeme moci být na zahradě a měl bys čas, rádi Tě pozveme s tvými pomocníky ze ZŠ Průhonice k nám.“

Bylo nám velkým potěšením přispět k pohodové vánoční atmosféře dětem z Klokánku a těšíme se na další společné dobré skutky.

Lucie Fatrdlová, koordinátorka ŽP