Výlety I. A

Týden exkurzí začal v pondělí 26. června společným autobusovým výletem obou prvních tříd do Koněpruských jeskyní. Děti velmi zaujal zajímavý výklad paní průvodkyně a hodina strávená v jeskyni se všem velmi líbila. Někdo měl štěstí i při hledání zkamenělin v okolí jeskyně.

V úterý 27. června se prvňáčci vypravili do Prahy, aby navštívili Národní muzeum. Cesta MHD byla prvním velkým zážitkem, pro některé děti úplně první zkušeností s jízdou metrem. Prohlédli jsme si expozici Zázraky evoluce v historické budově, která patří bezesporu k tomu nejlepšímu, co se dá v muzeu vidět.

Na středu 28. června se všichni těšili asi nejvíce, děti měly slíbenou návštěvu zábavního parku Žirafa v Čestlicích. Byly to dvě hodiny dovádění, jásotu a rozzářených dětských očí. Dokonce si ani nikdo nestěžoval, že tam i zpátky jde pěšky.

Čtvrtek 29. června byl nejprve ve znamení her ve třídě a závěrečného sebehodnocení dětí. Děti psaly samy sobě vysvědčení, často byly kritičtější než paní učitelka. Pak jsme se vydali do zámeckého parku. Příjemnou procházkou s malou přestávkou na svačinu jsme došli až ke Glorietu, na který jsme vystoupali. Cestou zpět jsme si prohlédli Návštěvnické centrum, expozici Botanické příběhy a výstavu ateliéru Studánka v galerii Natura.

Že jsme si poslední týden tohoto školního roku parádně užili, je vidět i na následujících fotografiích.

Ilona Kaplanová, třídní učitelka I. A