Výlet VIII. B

Třída VIII. B byla koncem června písemně povolána k záchraně kouzelných patronů země Západočeské. Patroni jsou ochránci z dob příchodu Keltů na toto území.

Dne 26. června jsme vyrazili na cestu. Vlakem, autobusem a pěšky. Děti musely splnit mnoho úkolů, aby se dozvěděly, jak přesně patrony mohou zachránit. Nebylo to snadné. Tajemný druid žijící v místním lese měl mnoho požadavků a psal jen v šifrách. Nakonec ale tajemství prozradil. Měli jsme neskutečně štěstí, protože záchrana patronů byla možná pouze o Svatojánské noci, což byla druhá noc našeho pobytu. V Mariánských Lázních jsme našli prameny života našich patronů, přinesli je v nádobkách a vyčkali jsme, až nám za soumraku kouzelné bludičky ukáží cestu. Každý cestu ve tmě lesem našel. Na konci cesty čekaly ochránkyně lesa, které převzaly živou vodu a další předměty potřebné ke znovuoživení patronů. Této noci se zadařilo. Úkol jsme splnili a země je opět v bezpečí!

Během této důležité mise jsme stihli i sportovat, hrát divadlo, zpívat i tančit. Ušli jsme mnoho kilometrů, viděli a slyšeli Zpívající fontánu v Mariánských Lázních a vychutnali si odpočinek na kolonádě. Výlet nám nepokazily ani bouřky a déšť. Užili jsme si společně strávený čas v pěkném kempu La Provence ve Velké Hleďsebi. Vrátili jsme se do Prahy 28. června unavení, ale plní skvělých zážitků.

Alexandra Cihlářová a Iva Marvanová