Historické centrum Prahy (IV. B)

Dne 28. června 2023 navštívila třída IV. B centrum Prahy. S radostí jsem doprovázela naše žáky na tento výlet do historického centra naší metropole. Cílem návštěvy bylo poznat krásu a historii Staroměstského náměstí a prozkoumat orloj, Karlův most a na závěr si dopřát lahodnou zmrzlinu.

Nejprve jsme si prošli Karlův most a vychutnali si ranní atmosféru tohoto místa.  V průběhu procházky jsme si přibližovali historické události a zajímavosti spojené s touto oblastí, což ještě více oživilo zájem žáků.

Po příchodu na Staroměstské náměstí jsme obdivovali architekturu celého prostoru. Žáci byli fascinováni krásnými barokními budovami a kouzlem, které toto místo vyzařuje. Poté jsme se přesunuli k orloji, který je jedním z nejznámějších symbolů našeho hlavního města. Žáci vyposlechli vyprávění o jeho fungování a historii. Byli ohromeni precizností a složitostí těchto mechanických hodin a měli mnoho otázek týkajících se jejich symboliky.

Po návštěvě orloje jsme se přesunuli do jedné vyhlášené cukrárny, kde jsme si dopřáli lahodnou zmrzlinu.

Věřím, že tato třídní akce obohatila žáky nejen o nové poznatky, ale také o zážitky a vzpomínky, které budou dlouho přetrvávat.

Markéta Průšová, třídní učitelka