Absolvent 2019

Rytířský sál průhonického zámku se ve středu dne 19. června 2019 stal dějištěm slavnostního předávání cen obce za nejlepší absolventské práce roku 2019, kterým již tradičně provázela slovem ředitelka školy Ester Štorková.

Historické prostory se staly svědkem důstojného rozloučení žáků 9. ročníku s povinnou školní docházkou. Zúčastnili se jej zástupci obce v čele s místostarostou Petrem Benešem, vedení školy, členové pedagogického sboru, ale pochopitelně i rodiče a přátelé letošních absolventů průhonické školy. Speciálním hostem večera se stal houslový virtuóz světového renomé Pavel Šporcl, který svým osobitým a velmi trefným  způsobem hodnotil jednotlivá vystoupení žáků a večer obohatil svým mistrovským hudebním vystoupením.

Které absolventské práce nakonec byly vyhodnoceny jako nejlepší? Žákyně Viviana Plačková vystoupila s prezentací „Jak nás baví matematika“ na úrovni, za kterou by se nemuseli stydět ani vysokoškolští studenti. Vedoucím její absolventské práce byla paní učitelka Marie Jaroušková. Žákyně Nicola Šnajdrová seznámila všechny přítomné s problematikou „Psychologie ve fotografii“ a její spolužačka Sofia Blašková zaujala diváky nejen svou prezentací „Výcvik psa“, ale i praktickou dech beroucí ukázkou výcviku svého psa Bonnieho. Absolventské práce Nicoly a Sofie vedla paní učitelka Veronika Schilders.

Průběh akce zpestřili svým pěveckým vystoupením i žáci deváté třídy, když pod vedením své třídní učitelky Světlany Vrbkové a klavírního doprovodu Anny Marie Pivodové zazpívali tři písně.

V závěru večera obdrželi všichni žáci devátého ročníku z rukou paní ředitelky pamětní listy.

Celá akce se nesla ve velmi příjemné atmosféře a všichni si ji velmi užili.

Roman Navrátil