Výtvarná soutěž Lidice 2024

Žáci šestého a sedmého ročníku v rámci výtvarné výchovy „zabojovali“ o účast na 52. ročníku Mezinárodní dětské výtvarné výstavy Lidice 2024. Soutěž a následná výstava je jednou z největších na světě, každým rokem propojuje tisíce dětí z celého světa. Pro tento ročník bylo zvoleno téma „Karavana“, jehož součástí byla i velbloudovitá zvířata (rok 2024 vyhlásila OSN právě jejich mezinárodním rokem).

Děti se úkolu zhostily s velkým nasazením. Do svého projektu, kromě velké fantazie a vtipu, zapojily i mnoho výtvarných technik, například kresbu suchým pastelem, asambláž, vyřezávání… Zábavu si užily i v rámci skupin, ve kterých mohly spolupracovat a vzájemně se motivovat. Mnozí žáci na svých dílech pracovali i po vyučování a krásné práce na sebe nenechaly dlouho čekat. Do projektu se zapojili i někteří výtvarníci z keramického kroužku.

Vybrat a nominovat do soutěže ta nejlepší díla byl nelehký úkol, zasloužila by si to většina žáků. Nicméně to nejlepší z nejlepšího zabojuje o umístění mezi tisíci díly z celého světa. Výsledky se dozvíme v průběhu května.

Jak se dětem projekt povedl, můžete sami posoudit v prostorách šatny školy a níže ve fotogalerii. Všem dětem děkuji za skvělou práci a gratuluji nominovaným! Držíme palce!

Veronika Schilders, vyučující Vv