Lyžařský zájezd do Říček v Orlických horách

V termínu od 10. do 16. února 2024 se vypravili žáci 7. ročníku na lyžařský zájezd do Orlických hor. Odjezd byl nejistý vzhledem k počasí a s tím spojenými sněhovými podmínkami. Ale naštěstí kromě neděle, kdy jsme utekli po dvou hodinách na svahu před deštěm, nebyly podmínky tak nepříznivé. Ano, náročné a těžké lyžování to určitě bylo, nicméně díky němu byl prostor pro zlepšení lyžařských dovedností ve složitých podmínkách. Je potřeba zmínit, že dvě dopoledne jsme si užili i zpevněný upravený povrch.

Bohužel sníh jsme mimo sjezdovky neviděli, tak jsme odpoledne trávili odpočinkem, hraním stolního tenisu, deskových her, jednou jsme se dokonce vydali navštívit „mýtický Stonehenge“. Večery byly v duchu společné zábavy. Připraven byl vědomostní kvíz okořeněný otázkami na tělo instruktorů, hudební kvíz, diskotéka a vždy se našla chvilička zahrát si ping-pong.

Ubytování bylo ideální pro příval divokých sedmáků, ale obešlo se to bez větších problémů. Teplo bylo důležité pro sušení vlhkých věcí, stravování jsme si všichni pochvalovali a ani objednaný sud malinovky nám na celý týden nevystačil.

Za celý realizační tým bych rád pochválil všechny účastníky za povedený výjezd. Vyzdvihl bych píli nelyžařů, kteří se chopili příležitosti a makali každý den, neúnavnost ostatních jezdit do poslední chvíle a snažit se zlepšovat, aktivitu při soutěžích a otevřenou mysl k podmínkám takovým, jaké byly.

Vše zmíněné určitě napomohlo k úspěšnému a bezproblémovému absolvování zájezdu, upevnění přátelství, získání nových kamarádů napříč třídami a hlavně vytvoření nezapomenutelných zážitků, na které budeme všichni moc rádi vzpomínat.

Děkujeme vedení školy, za možnost uskutečnit tento pilotní výjezd, který určitě předčil naše očekávání.

Těšíme se na další příležitost podobnou akci zopakovat.

Dominik Zmeškal, Martin Bukáček, Alena Randusová, Jozef Lacko, Michael Zmeškal a Anička Santolíková