Zbraslavice (6. r. & IX. B)

Konec školního roku je neodmyslitelně spjatý s výlety a exkurzemi, a tak jsme společně s ostatními třídními učiteli 6. ročníku zvolili pro školní výlet již prověřenou lokalitu multifunkčního rekreačního areálu ve Zbraslavicích. Na společný výlet se k nám přidala také IX. B, pro kterou to byla poslední, rozlučková akce.

Nastal tedy den D. Po bezproblémové cestě vlakem s přestupem v Kutné Hoře nás čekalo přibližně 1,5 km cesty z  vlakové stanice do areálu. Po příchodu nastala pro naše šesťáky první zkouška. Oproti minulému roku jsme totiž zvolili trochu dobrodružnější ubytování, a to ve vlastních stanech. Všichni si s tím ale poradili nad očekávání dobře a stanové městečko bylo postaveno v  téměř rekordním čase.

Po vydatném obědě a následném odpočinku nás čekalo seznámení se všemi sportovišti. Rozdělili jsme se do skupin podle toho, koho co baví a šli si společně užívat možnosti, které areál nabízí. Velmi populární se hned stala velká nafukovací trampolína a nezaostávalo ani fotbalové, volejbalové hřiště a pingpongové stoly. Protože byl horký letní den, tak část žáků zamířila s učiteli k vodě, kde byla možnost zapůjčení padlleboardu či kánoí. Hned jsme věděli, že tady si to děti užijí se vším všudy.

Následující den nás dopoledne v místním lese čekala první společná aktivita Paintball. Naši žáci se do hry tak ponořili, že místní instruktor si musel hned 2x z areálu nechat poslat kuličky. Žáci, kteří se paintballu nezúčastnili, zvolili jinou adrenalinovou aktivitu, a to 8metrovou horolezeckou stěnu a lanové centrum, které nabízelo 1. patro ve výšce 6,5 m a druhé pro opravdové adrenalinové nadšence ve výšce 10,5 m. Odpoledne vyrazili žáci na výlet do místních Zbraslavic, kde si nakoupili spoustu dobrot a výbornou točenou zmrzlinu. Večer byli všichni příjemně znaveni a po večeři si užili ještě opékaní špekáčků, které ale bohužel zhatil déšť. Nenechali jsme se však odradit a alespoň jsme mohli vyzkoušet kvalitu našich stanů.

Poslední den se část žáků vydala prozkoumat zbraslavické letiště a cestou nazpět se odměnili zmrzlinou.

Domů jsme se vrátili unavení, ale obohaceni o spoustu nových zážitků a už teď se těšíme na další školní výlet.

Martin Bukáček, třídní učitel VI. C