Rozloučení s prvním školním rokem (I. B)

Prvňáčci z I. B mají za sebou první školní rok, ze kterého si odnáší mnoho do života důležitých vědomostí – naučili se číst a psát a osvojili si základy početních dovedností. Velkou odměnou pro ně byl tedy závěrečný exkurzní týden, kde mnohé z nově nabytých znalostí mohli také hned vyzkoušet; například čtením popisků na exkurzi, při nákupu suvenýrů nebo při psaní podpisů a vzkazů v knize návštěv na výstavě.

V pondělí 26. června jsme se vypravili do Koněpruských jeskyní. Pro mnohé to byla první návštěva podzemních prostor, ve kterých po tisíciletí vzniká nádherná vápencová výzdoba v podobě krápníků, růžiček, vodopádů či varhan.

Následující den jsme se vydali poznávat Průhonický park. Prozkoumali jsme návštěvnické centrum, interaktivní výstavu a pod dohledem zkušené botaničky – maminky jednoho ze spolužáků, která v parku pracuje – také různé rostliny a drobné živočichy. Nejvíce děti zaujal hlemýžď kropenatý, který k nám docestoval z jižní Evropy a v Průhonickém parku se mu moc líbí. Před dvěma lety zde byl nalezen pouze jeden jeho zástupce, nyní, jak si můžete všimnout i na fotografii níže, jich je mnohem více. Botanickou exkurzi jsme zakončili piknikem a volnou hrou.

Na středeční program se děti těšily ze všeho nejvíce, neboť si mohly hrát ve Funparku Žirafa v Čestlicích.

Čtvrtek jsme pak věnovali procházce v okolí školy, kterou jsme zakončili zaslouženou sladkou odměnou.

Týden exkurzí se opravdu vydařil, počasí nám přálo a děti byly velmi spokojené. Nyní už si jen užít zasloužené první školní prázdniny.

Lucie Fatrdlová, třídní učitelka