Školní družina od února do dubna

Leden utekl jako voda a přišel únor a s ním i druhé pololetí. Padal sníh. Počasí se nám hodilo k prvnímu únorovému tématu: Zimní sporty. Chodili jsme s žáky ven sáňkovat a stavět sněhuláky. Seznámili jsme se s různými zimními sporty a připomněli jsme si, jak důležité je fair-play.

Druhý týden jsme v odděleních více vyráběli. Blížil se totiž Den svatého Valentýna. Žáci se snažili pro své blízké vytvořit ta nejkrásnější přáníčka a dárečky. V 5. oddělení se pustili do šití medvídka. Byl to náročný úkol, takže někteří medvídci udělali radost až po svátku Valentýna. Stavět sněhuláky venku už náš nebavilo, a tak v každém oddělení vznikl krásný velký sněhulák z různých materiálů. Všichni sněhuláci posloužili jako výzdoba šatny.

Třetí týden jsme si bohužel jen o masopustu povídali. Maškarní průvod se nemohl konat, tak si v některých odděleních udělali alespoň masopustní veselí. Žáci se převlékli do masek či použili vyrobené škrabošky. Tancovalo se a soutěžilo. Nejzábavnější byla určitě skupinová soutěž o nejvíce zabalenou mumii.

Ve čtvrtém týdnu jsme toho příliš nestihli. Od středy 24. února 2021 žáci museli zůstat doma a to až do 11. dubna 2021. Přišli jsme o březen – měsíc knihy, vyrábění na Velikonoce i první probouzení jara.

Po návratu žáků do školy jsme se první týden aklimatizovali. Připomněli jsme si pravidla a zahráli si různé hry, které nám pomohli s obnovením vztahů v oddělení.

Další dva týdny jsme si užívali příchod jara. Vyráběli jsme kytičky, motýlky, kreslili rozkvetlou zahradu. Jeden den jsme věnovali jízdě zručnosti na koloběžkách a zopakování pravidel bezpečnosti v dopravě.

Poslední týden byl čarodějnický, bohužel bez čarodějnického reje. V odděleních se vyráběly čarodějnice z různých materiálů a povídalo se o stavění májek a zvycích na 1. máje.

Do konce školního roku již mnoho času nezbývá. A proto všichni věříme, že se budeme moci alespoň na chvíli všichni sejít a závěr roku oslavit již bez omezení.

Dana Otradovcová, vychovatelka ŠD