Okresní kolo ve florbalu (dívky 7.–9. r.)

V úterý dne 3. prosince 2019 se žákyně 7., 8. a 9. ročníku zúčastnily okresního kola ve florbalu, konaného ve sportovním areálu Hamr Braník.

V základní skupině děvčata poměrně jednoznačně porazila týmy z Davle 4:0, z Černošic 4:1, ze Štěchovic 4:0 a z Hradišťka 4:0 a s krásným skóre 16:1 jednoznačně vyhrála skupinu.

Semifinále odehrála proti druhému týmu z druhé skupiny, proti dobře hrajícím děvčatům z Jílového. I tento zápas herně bez problémů zvládla a vítězství 5:0 je posunulo do finále celého turnaje. Již podle očekávání před turnajem nastoupila proti suverénním hráčkám z Rudné.

Soupeřky byly nebezpečné a střídaly střely z kratší i delší vzdálenosti, ale do vedení šel náš tým, když po osmi minutách vedl 1:0.  Bohužel se na naší straně začala projevovat únava a přišlo i zranění dvou dobře hrajících hráček. Tým si pak vybral jedinou slabší chvilku z celého turnaje a během dvou minut dostal dvě rychlé branky. Rázem se výsledek otočil na 1:2. I nadále však byla naše děvčata v útoku aktivní. Naneštěstí, pár minut před koncem obdržela třetí gól a výsledek 1:3 již nedokázala zvrátit.

Děvčatům patří mé velké poděkování za příkladnou reprezentaci, chuť bojovat do poslední chvíle a krásné individuální výkony. Všem přeji mnoho úspěchů do dalších soutěží.

Ivana Doksanská, vyučující Tv