Konec roku se zvířátky (II. B)

Závěr školního roku ve třídě II. B byl velmi bohatý. Jelikož naším celoročním tématem byla zvířátka, tak i témata výletů a akcí se nesla touto tematikou.

V pondělí 24. června 2024 jsme se společně s třídou II. A vydali prozkoumat Včelí svět v Hulicích. Autobusem cesta rychle uběhla a brzy jsme byli na místě. Nejprve jsme se na exkurzi pořádně posilnili a pak jsme se ponořili do tajů světa včel. Některé informace již děti znaly, mnoho z nich však bylo zcela nových. Dozvěděly se, kde včely běžně žijí, kdo se o ně stará a co všechno k tomu potřebuje. Že v úlu mají včely rozděleny role a každá ví, co má kdy dělat. Děti si také zkoušely, zda by podle čichu našli svůj úl či nikoliv. Seznámily se se způsobem výroby a stáčení medu a že medů může být i několik druhů. Co všechno včely vyrábí a k čemu se to používá. Na závěr samozřejmě nechyběla i ochutnávka medu a nákup různých včelích dobrot a produktů.

Na úterý 25. června byla naplánována procházka průhonickým parkem s piknikem. Počasí bylo jako malované a děti se velmi těšily. Procházka vedla přes zámek a zámecké nádvoří, nově zrekonstruovanou rybárnou až ke Glorietu. V půli cesty si děti roztáhly své piknikové deky na louce a blaženě se pustily do svačin připravených rodiči. Den se nesl v klidném a pohodovém duchu.

Čtvrtek 27. června byl vyhrazen domácím mazlíčkům. Děti si mohly buď přinést do školy svého živého zvířecího kamaráda, nebo jeho plyšovou podobu či fotografii. Ve třídě jsme tak mohli obdivovat živé želvičky, králíčka a křečka, kteří s námi strávili dvě vyučovací hodiny. Během nich jsme si povídali o dalších zvířátkách, které děti doma mají, ukazovali jsme si je na fotografiích nebo v plyšové podobě. Ti, co žádné zvířátko doma nemají, si přinesli podobiznu takového, které mají v oblibě.

Celý poslední týden jsme si užívali společných chvil, kdy jsme se sice na první pohled neučili, ale i tak se děti dozvěděly mnoho nových, zajímavých a užitečných informací.

V pátek se rozdáním vysvědčení děti rozloučily s druhou třídou a od září již z nich budou žáci třetího ročníku.

Nyní již jen zbývá popřát nejen jim, ale všem, krásné prázdniny.

Lucie Fatrdlová, třídní učitelka