Vánoční vystoupení 2023

V kongresovém sálu hotelu Floret se v úterý dne 12. prosince 2023 konalo tradiční vánoční vystoupení žáků a učitelů naší školy. Předcházelo mu pilné nacvičování jednotlivých ročníků zakončené generální zkouškou, která proběhla den před samotným vystoupením. Jako minulý rok jsme museli uspořádat dva programy za sebou, protože bez rozdělení diváků na dvě poloviny bychom se do sálu vůbec nevešli. Příprava a organizace byla náročná, protože se na pódiu večer vystřídalo okolo 500 účinkujících, kteří připravili představení pro více než 700 diváků!

Celým programem nezapomenutelně provázeli moderátoři Johanka Heřmanová a Filip Pavlík z 9. ročníku.

Po milém proslovu pana starosty Petra Beneše zahájili představení roztomilí prvňáčci tancem na anglickou písničku Snowflakes, která navodila v sále zimní atmosféru. Po nich přišli na řadu druháci, kteří zazpívali a zatančili na rychlou veselou píseň Zima a přesvědčili všechny, že mají zimu opravdu rádi. Vystřídal je velký pěvecký sbor složený z více jak sedmdesáti čtvrťáků. Ti velmi procítěně zazpívali píseň Čas vánoční. Třeťáci nás pak dalším vystoupením přenesli do doby před 100 lety, když ve swingovém rytmu se stylovými deštníčky a klobouky zatančili na píseň Let It Snow. Páťáci chtěli předvést, co všechno umí, a zvolili si k tomu píseň Hlavně, že jsme na vzduchu. Kromě zpěvu zahráli na hudební nástroje, předvedli gymnastické prvky, umění ovládat míč i triky s koloběžkou. Šesťáci přišli s  kytarovým sólem, které vystřídal zpěv známé písně Rolničky, rolničky doprovázené velkými obrázky. Na parketu jsme pak přivítali sedmáky, kteří v klasickém držení přitančili za doprovodu kytary a zpěvu na pódium, aby tam pak předvedli společný energický tanec na skladbu We Will Rock You. Osmáci pro své vystoupení zvolili odvážnou dramatizaci písně Zima, zima, ke které si připravili velké malované kulisy. Diváky v sále velmi pobavilo vtipné vystoupení našich budoucích absolventů, ve kterém se na jevišti střídalo jedno taneční či pěvecké číslo za druhým. Úplný závěr programu patřil tradičně učitelskému sboru, který společně se sólisty a s dětským sborem nacvičil dvě populární vánoční písně za doprovodu klavíru a sklidil obrovský potlesk.

Máme velkou radost z ohlasu diváků, kteří naše letošní vystoupení velmi chválili. Těší nás, že jsme se mohli všichni před vánočními svátky společně setkat a že děti mohly svým vystoupením potěšit své rodiče.

Děkujeme všem, kteří se podíleli na přípravě a organizaci a děkujeme publiku, že vytvořilo nádhernou uvolněnou atmosféru a odměňovalo nás velkým potleskem!

Přejeme Vám vše dobré v roce 2024!

Ilona Kaplanová