Florbal dívek (8.–9. roč.)

Ve čtvrtek dne 23. listopadu 2023 vypravila naše škola na turnaj v Rudné florbalový tým dívek, složený především ze žákyň 8.–9. ročníku.

Ve skupině nás čekaly 4 zápasy, které naše děvčata začala vítězně a až na těžký zápas s Rudnou byla stoprocentní. Právě zmiňovaná porážka s Rudnou se stala velkým testem našeho týmu. Vývoj zápasu byl překvapivý, dlouho jsme drželi stav 2:2, ale dlouhý nápor soupeře nešel vydržet a nakonec zápas skončil 2:4.

Do semifinále jsme tedy postupovali z druhého místa. Zápas proti škole z Nučic nebyl jednoduchý. Než jsme se stihli adaptovat na zvětšené rozměry hřiště, prohrávali jsme 0:2. Soupeř si výsledek bohužel díky pevné obraně pohlídal a nenechal nás pomalu ani vystřelit.

Tento nepříjemný zápas děvčata dokázala zahodit rychle za hlavu a vidina boje o 3. místo je rychle vrátila do reality. Na tým ZŠ Černošice nastoupila dravě a během prvních 5 minut vedla 3:0. Rychlý a jednoduchý začátek naše reprezentantky lehce uvedl do pohody a nepozornosti, což vedlo k rychlému snížení výsledku soupeřem na 3:2 a zápas rozhodně nebyl u konce. Jak jsem z tohoto vývoje nebyl absolutně nadšený, tak musím zdůraznit, že mě dívky mile potěšily svojí následnou bojovností v obraně. Přes silný nápor soupeřek naše betonová zeď vydržela a slavili jsme výhru.

Do Průhonic jsme tedy přivezli pohár za 3. místo, který už našel čestné místo v naší vitríně. Chválíme odhodlanost, bojovnost a sportovního ducha našich dívek, jsme na ně hrdí.

Dominik Zmeškal