Volby do žákovského parlamentu

Nový školní rok přinesl i nové volby do žákovského parlamentu naší školy. Jednotlivé třídy od druhého po devátý ročník se celé září věnovaly výběru vhodných zástupců do žákovského parlamentu. Tito zástupci pak byli dne 1. října 2024 oficiálně jmenováni členy žákovského parlamentu.

První zasedání tohoto školního roku proběhlo již 3. října, kdy se jednotliví členové vzájemně seznamovali. Zároveň proběhl výběr členů do různých funkcí.

Předsedkyní ŽP byla zvolena Sofia Gkini z IX. C, její zástupkyní Jolana Jozová, také z IX. C.

Zapisovateli se stali Václav Doležel z VIII. C a Jolana Jozová jako náhradnice z IX. C.

O hlasatelskou pozici byl velký zájem, a tak jsme museli vybrat z několika kandidátů, kteří nás svou rétorikou přesvědčili, že budou srozumitelně hlásit informace ŽP školním rozhlasem. Této funkce se tedy ujala Anastasiia Kopeliuk ze VII. A a Sofia Gkini z IX. C.

Parlamentním grafikem a nástěnkářem byly zvoleny Lea Kačmárová ze VI. A a Sofiia Chaban ze VII. B.

Důležitým článkem jsou také fotografové a toho se ujali Angelina Cinke ze VII. B, Lucie Urbánková z VIII. C, Josef Tenkrát ze VI. A a Martin Černý ze III. B.

Všem zvoleným zástupcům žákovského parlamentu ZŠ Průhonice gratulujeme a děkujeme za jejich zájem o reprezentaci své třídy v rámci školní samosprávy.

Lucie Fatrdlová a Alexandra Cihlářová, koordinátorky ŽP