Výlety IV. A & V. A

Zkusme zažít naše hlavní město trochu jinak

Tak zněl cíl našeho výletu. V úterý dne 25. června 2024 se třídy IV. A a V. A vypravily do historického centra Prahy. Tentokrát nás čekalo dobrodružství na Vltavě. Na plavbu lodí se všechny děti moc těšily.

Cestou ke kotvišti na Dvořákovo nábřeží jsme nejprve navštívili nejstarší a nejvýznamnější náměstí staré Prahy Staroměstské náměstí. Staroměstské náměstí obklopují historické stavby, z nichž vyniká Staroměstská radnice s orlojem, Týnský chrám či barokní kostel svatého Mikuláše.

Na náměstí rovněž stojí pomník mistra Jana Husa a Mariánský sloup. Renesanční, barokní a rokokové domy po obvodu náměstí mají románské a gotické základy. Žáci si připomněli poznatky a nabyté vědomosti nejen z hodin vlastivědy.

Naše vyhlídková plavba s reprodukovaným výkladem a popisem okolních památek vedla historickým centrem Prahy. Jednalo se o okružní plavbu centrem bez proplavení zdymadlem. Viděli jsme tak například Čechův a Mánesův most, Rudolfinum, Karlův most, Strakovu akademii, Kampu a další zajímavosti. Téměř po celou plavbu byl překrásný výhled na panorama Pražského hradu a Petřínskou rozhlednu

Slunečné počasí, příjemná atmosféra na lodi a hlavně příležitost neopakovatelného zážitku při plavbě Prahou byla pro všechny odměnou za celoroční práci ve škole.

Sportovní den

Ve středu dne 26. června 2024 si třída V. A připravila pro IV. A sportovní akci Cesta za pokladem. Děti plnily po vyznačené trase různé úkoly a odpovídaly na otázky, které se naučily ve škole v daných předmětech. Na konci je čekalo hledání pokladu, který si pak společně rozdělily.

Renáta Nyčová Hofmanová a Petra Švábíková, třídní učitelky