Výlet IX. B

Ve dnech 25. a 26. června 2024 se naše třída IX. B vydala na dobrodružný školní výlet do malebného kempu Karlštejn. Do kempu jsme se dopravili vlakem a následně se ubytovali v chatičkách.

První den výletu začal náročnou, ale krásnou pěší túrou. První zastávkou byl hrad Karlštejn. Po prohlídce nádvoří jsme pokračovali do lomu Malá Amerika, kde jsme se krátce zastavili, abychom si vychutnali nádherný výhled a následně naše výprava pokračovala až do lomu Velká Amerika, kde jsme si konečně odpočinuli.

Po návratu do kempu jsme si užili večerní táborák, opékali jsme buřty a sdíleli společné zážitky. Večer byl plný pohody, v noci na nás ale čekal ještě jeden dobrodružný úkol. Protože tu noc spadla z nebes hvězda přání, dostali jsme za úkol jí v okolních lesích najít. Cestu nám naštěstí ukázal zářivý hvězdný prach. V lese nám s naším úkolem dokonce pomohla černá a bílá čarodějka. Hvězdu se nám nakonec podařilo na noční nebe vrátit a my tak splnili i poslední náročný úkol.

Ačkoliv byl náš výlet velmi krátký, stal se pro nás nezapomenutelným zážitkem, který uzavřel školní rok tím nejlepším možným způsobem.

Alexandra Cihlářová, třídní učitelka IX. B