Děti z 2. A prožily den ve znamení zdravého stravování. V prvouce se právě nyní zabýváme lidským tělem. Nejen o jeho částech, orgánových soustavách, ale i o tom, co je pro naše tělo důležité. S dětmi jsme se shodly, že ve zdravém jídelníčku nesmí chybět ovoce, zelenina, pečivo, mléčné výrobky, maso a dostatek tekutin.
Rozhodli jsme se, připravit si zdravou hostinu. Děti se v rámci českého jazyka ve skupinách seznámily s jednotlivými recepty a pracovními postupy. V praktických činnostech se pustily do práce. Vyrobily ovocný špíz, chlebíčky s vajíčkovou pomazánkou, mrkvové tulipánky na ředkvičce a jednohubky se sýrovou pomazánkou.
Naučily se připravit si pěkné místo pro stolování. Společně všichni ochutnávali, hodnotili, ale hlavně měli radost, že kamarádům chutnalo.
Můžete vyzkoušet následující recept na mrkvové tulipánky:
Na kolečka nakrájíme mrkev a okurku. Okurkové kolečko rozpůlíme a vyřízneme z něj list. Z mrkve tulipán. Na podstavec použijeme půlku ředkvičky. Na párátko napichujeme květ /mrkev/, list /okurka/ podstava /ředkvička/.
Mgr. Jana Bergerová, třídní učitelka II. A